01   Yleisesti


02   Liittyminen


03   Foorumin käyttö


04   Roolipelaaminen


05   Hoitohevoset


06   Juonikuviot

 

Aloittelijan opas

Yleisesti

 • Ansamaa on vuonna 2019 perustettu tarinatalli/roolipeli, joka sijoittuu nykyaikaiseen talli ympäristöön Pohjois-Pohjanmaalle. Sijaintina kuitenkin kuvitteellinen Kuukarin satamakaupunki kauniine vuoristoineen. Ansamaa oli alunperin tavallinen virtuaalitalli, jonka yhteydessä oli hoitohevos toimintaa. Nyt toiminta pyörii kokonaan kirjoittamisen ja juoni kuvioiden ympärillä. Suositeltu ikäraja liittyville on 15 vuotta, sitä nuorempia kehotetaan vähintäänkin seuraamaan, onko joku laittanut tekstinsä alkuun varoituksen tai erillisen ikäraja merkinnän.
 • Ansamaan toimintaan pääsee mukaan kaikenlaisilla hahmoilla. Vaikka pää ympäristö onkin Majina & Dochas Ansamaiden omistaman tallin piha ja lähipiiri, ei liittyvien hahmoilta vaadita kiinnostusta hevosia kohtaan. Sinun tulee ainoastaan ujuttaa hahmo mukaan jollain tavalla tallin toimintaan, hahmojen elämään = olla vaikuttamassa juoneen.

Liittyminen

 • Ensiksi sinun tulee luoda tunnus foorumille hahmosi nimellä (etunimi ja sukunimen ensimmäinen kirjain). Kopioi sitten alle annettu hakemus ja lähetä se hahmosi tiedoilla täytettynä toimiston uusien hakemukset topiciin. Ne kohdat jotka eivät kosketa hahmoasi, voi poistaa/jättää tyhjäksi. Mikäli tuot oman hevosen, anna sen koko nimi ja linkkaa nettisivu.
  Ansamaassa voi myös asua! Esittely sivulla lisää tietoa kahdesta asuinrakennuksesta.
 • Nimi & ikä:
  Lyhyt esittely:
  Haen hoitajaksi hevoselle:
  Tuon mukanani hevoseni:
  Haen paikkaa työtehtävään:
  Muuttaako hahmosi asuinrakennuksille?:
  Muuta mainittavaa:
 • Majinan vastattua hakemukseesi (kahden päivän sisään), pääset tekemään hahmollesi esittelyn alueelle talliporukka. Jos hahmosi ei tule suoranaisesti Ansamaan tallille, vaan on Kuukarin kaupungin muunlainen asukas, esittely ja päiväkirjasi tulee laittaa spin-off alueelle, ne on sieltä helppo myöhemmin siirtää talliporukkaan, jos hahmosi alkaa myöhemmin esimerkiksi hoitamaan jotain tallin hevosista.
 • Tämän jälkeen voit alkaa kirjoittaa ja roolipelata vapaasti foorumilla. Mikäli toit mukana oman hevosen, luo sille päiväkirja. Tallin kaikilla omilla hevosilla - pitäisi - olla sellaiset valmiina päiväkirjat alueella. Tallin ulkopuoliset hahmot kirjoittavat omaan kirjaansa spin-off alueelle, luo sellainen.
 • Roolipelejä voi avata kuka tahansa täysin vapaasti ja ne voi pitää avoimina = kaikki halukkaat voivat hypätä roolaamaan tai suljettuina = pyydät tai sovit jonkun tietyn/tiettyjen hahmojen kanssa pelistä ja siihen on lupa liittyä vain teidän. Ilmoita topicin avaus viestissä onko peli avoin vai suljettu.

Foorumin käyttö

 • Avatar kuvasi voi olla joko piirretty tai valokuva (myös anime sekä muiden animaatio hahmojen kuvat sallitaan). Oikea koko on 200x200px ja se tulee linkittää, jotta kuva näkyy oikein. Kuvassa voi olla hahmosi tai jotain muuta, tätä ei ole rajoitettu millään tavalla. Voit käyttää avatarenasi myös liikkuvaa gif kuvaa. Merkitsethän tarvittaessa käyttämäsi kuvan tekijänoikeudet allekirjoitukseesi.
 • Voit luoda teksteihisi otsikon sekä alaotsikon, jotka mätsäävät foorumin ulkoasuun ja ne on sitä ajatellen tyylitellyt. Sinun tulee vain lisätä viestisi BBCode puolelle, haluamasi tekstin molemmin puolin [h1*]tähän otsikko[/h1*] sekä [h2*]alaotsikko[/h2*]. Muista poistaa ennen tallennusta * merkit.
 • Suosittelen lisäämään itsellesi allekirjoituksen eli tekstinpätkän, joka ilmestyy jokaisen viestisi alareunaan. Minulla siinä on linkki hahmoni ja tämän hevosen esittelyyn, jotta muut pääsevät niihin nopeasti ja vaivatta käsiksi. Voit muokata omaasi menemällä ensin asetuksiin > foorumin ylälaidassa on teksti "hello, nimimerkkisi" ja nuoli alas > profiili > edit profile > personal > signature. Tässä linkin luontiin tarvittava koodi, jonka lisäät kenttään: [url=osoite]Linkki[/url*]. Muista poistaa jälleen * merkki.

Roolipelaaminen

 • Roolipelaamisen idea on kirjoittaa vastapelaajan tai useampien kanssa vuorotellen tarinaa, jossa hahmot ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Omaa vuoroa sanotaan rooliksi ja sen aikana voit kuvailla hahmosi tuntemuksia ja sitä mitä se näkee/tekee/sanoo. Oleellista on kuitenkin reagoida muihin hahmoihin ja heidän sanomisiin, sekä tehdä itse jotain pelin etenemistä ajatellen. Ei ole kiva vasta pelaajille, jos he joutuvat ponnistelemaan saadakseen peliin kunnolla sisältöä.
 • Kiellettyä on toisen hahmon liikuttaminen ja tämän suuhun sanojen pistäminen. Et voi kirjoittaa toista sanomaan tai tekemään jotain, mitä tämä ei itse kirjoittanut. Näistä voi kuitenkin sopia myös tapauskohtaisesti yhdessä, jotkut eivät ole niin tarkkoja omasta hahmostaan ja sitä saa esim liikuttaa vähän.
 • Parhaiten roolipeleistä oppii lukemalla foorumilla jo pelattuja pelejä ja niiden sisältöä.

Hoitohevoset

 • Hoitohevonen on sinun nimikko ratsu. Ansamaa antaa todella vapaat kädet siihen, mitä hoidokin kanssa saa tehdä. Kiellettyä on ainoastaan hevosen vakavasti sairastuttaminen tarinoissa, ellei näin sovita etukäteen Majinan kanssa. Näin ollen hevonen ei myöskään voi kuolla.
 • Voit esimerkiksi kilpailla tavoitteellisesti hevosen kanssa, kuitenkin ottaen sen oman tason ja koon huomioon. Hevosen tasoa voi kuitenkin pikkuhiljaa nostaa kilpailemalla, siinähän hevonen kehittyy jatkuvasti. Ulkomaille matkustaminen hevosen kanssa on myöskin sallittua! (Maximissaan kuukauden ajaksi kerrallaan.)
 • Nimikko hevosen kanssa saa ratsastaa vapaasti ja Ansamaassa hoitajan tehtäviin kuuluukin aktiivinen liikuttaminen, sillä talli ei tarjoa ratsastustunteja. Kenttä, maneesi ja maastot ovat vapaassa käytössä ja ympäristöstä löytyykin monen tasoisia reittejä.
 • Jos tallilta lähdetään retkelle, on ratsusi aina ensisijaisesti oma hoitohevosesi.

Juonikuviot

 • Ansamaan juoni on melko rento ja joustava, eikä mitään pakotettua raamia ole. Tallin arki on alati muuttuvaa ja tapahtumia tulee ja menee. Mukaan on todella helppo hypätä uutena! Alle listattu muutamia asioita, joita uuden olisi ehkä hyvä tietää.
 • Purovuo    kaupungin toisella laidalla sijaitseva talli.
  Sebastian Malhonen    Purovuon tallien omistaja, noin kolmekymppinen blondi.
  Aleksis Wainio    Sebastianin 20 kymppinen pikkuveli, murtautui Ansamaahan 2019 keväällä.
  Alvar Nurmi    Majinan ökyrikas ystävä, Saaga Talvilehdon exä.
  Laskettelukeskus Jyrkkä    Ansalaisten vierailtua keskukselta löytyi ruumis, paikka ajettiin alas.
  Noidan mökki    Lähimetsikössä paikkaa mystisesti vaihtava rakennus, pihalla musta kissa ja iso hevonen.
  Valkea aavehevonen    Ilmestyy ilta tai aamuhämärällä joskus läheisille pelloille tai poluille.
  Aavesaaren kummitus    Aavepoika joka pitää majakan toiminnassa.
  Mustasaaren ennustaja    Saarelta löytyy pieni ennustajan puoti, jota pitää vanhempi nainen.
  Mustasaaren aarre    Retkelle lähteneet löysivät kartan, sitten arkun ja sieltä mystiset riipukset.

Shoutbox

Mariam G   ♢   Minäkin lähden nyt nukkumaan! Kiitos ja huomiseen! 😊 Oct 30, 2020 1:46:33 GMT 2
Mariam G   ♢   🥰 Oct 30, 2020 1:23:00 GMT 2
Majiná A   ♢   Jes! Mä vetäydyn nyt ja tuun huomenna taas kirjottelee. Olipa huippu rope! kiitos kaikille tästä illasta jo. Oct 30, 2020 1:19:22 GMT 2
Mariam G   ♢   Joo, kyllä. Minö roolaan vielä hetken ja haastan vähän Roxannaa, että mitäs meni viemöän taulun. Oct 30, 2020 1:19:11 GMT 2
R.   ♢   Sure! Oct 30, 2020 1:07:59 GMT 2
Majiná A   ♢   Ja voidaanhan sopia yhteisesti että jatketaan vaikka huomenna iltapäivällä, kello on jo aika paljon tosiaan Oct 30, 2020 1:04:11 GMT 2
Majiná A   ♢   Saiskohan Yrenin suostuteltua jotenki pikkuhiljaa opettaa Majinaa käyttään paremmin jousta? Maikkuhan harrastaa ratsastusjousiammuntaa, mutta ei oo oikein ketää mentoria xd Oct 30, 2020 1:03:09 GMT 2
R.   ♢   Istun varmaan koko yön täällä :D Oct 30, 2020 1:01:04 GMT 2
Mariam G   ♢   Ja minähän vastasin, kun tajusin että toisellkain sivulla oli rooleja 🤭 Oct 30, 2020 0:42:22 GMT 2
Majiná A   ♢   Joo mä jäin ootteleen josko Mariam ois vielä vastannut, haluttais kyllä vielä jatkaa! Oct 30, 2020 0:31:48 GMT 2
Samuel V   ♢   Ainakin Samuelin osalta ilta jatkuu vielä joko tänään tai huomenna riippuen miten muut kirjoittavat Oct 30, 2020 0:28:41 GMT 2
R.   ♢   Roxana ja Yren kumartaa, jatkuuko peli vielä? Olisi hauska nähdä loppu :D Oct 30, 2020 0:23:33 GMT 2
Majiná A   ♢   Kohta Maikun täytyy ottaa niskalenkki Marasta että sen saa rauhottuun Oct 29, 2020 23:56:49 GMT 2
Mariam G   ♢   Fo shore Oct 29, 2020 23:50:17 GMT 2
Mariam G   ♢   Taulu lähtee TÄN mukana 🌚 Oct 29, 2020 23:50:01 GMT 2
Mariam G   ♢   Älä ny ala 💪 Oct 29, 2020 23:49:22 GMT 2
Majiná A   ♢   Maral ei oo fyffest kii mut tuurist Oct 29, 2020 23:47:58 GMT 2
Julius P   ♢   On kyllä niin kiva, että saatiin muutakin porukkaa mukaan! Oct 29, 2020 23:34:49 GMT 2
Mariam G   ♢   Ei oo fyffest kii hei 💁 köyhät ja Julous kyykkyyn ja sitä rataa (ei sentään julle raukkaa kiusata) Oct 29, 2020 23:29:11 GMT 2
Majiná A   ♢   Ja Mariamin taskuista melkein lentelee seteleitä ko se saapuu paikalle xd Oct 29, 2020 23:27:42 GMT 2
Nimimerkki:
Refresh
 • Bold
 • Italic
 • Underline
 • Strikethrough
 • Link
 • Insert Smiley
0/256 Send Cancel